Jeg har MS, og vet du hva? Det er helt greit.

  • 27.05.2015 - 19:00

Idag er det verdens MS-dag og siden jeg har MS (multippel sklerose) så markerer jeg dette ved å ha på meg oransje t-skjorte og oransje negllakk. Oransje er MS'ens farge.

Jeg har MS, og det er helt greit. Denne diagnosen har gitt meg mange oppturer og nedturer, jeg fikk dette i veldig tidlig i en alder av 11 år. 
Å leve med en diagnose som MS er ikke alltid like lett, du møter på mennesker som ikke forstår eller som kanskje ikke vil forstå, og det er vanskelig. Men på en eller annen måte, så lærer man seg å leve med det også.

Selvfølgelig har det ikke vært en dans på roser, men det skal det heller ikke være, du skal oppleve oppturer og nedturer. Hemmeligheten er å alltid ha de gode opplevelsene i baktankene når nedturene kommer. Og det gjelder for alle, med eller uten diagnoser.

I mai 2016 så har jeg hatt diagnosen i 10 år, og på en eller annen måte så har jeg vendt meg til det å leve med en kronisk sykdom. Jeg har vært heldig med familien min som alltid stiller opp og som alltid hjelper meg gjennom ting, og sånn har de vært fra dag 1 med MS'en. Har også en kjæreste som forstår meg. Jeg er så utrolig heldig, selv om jeg ikke alltid ser det selv. 

Man kan ikke se diagnosen på meg, det er både veldig kjipt og utrolig bra. For at ingen kan se det så tror alle at jeg er helt normal og at jeg kan gjøre alt alle andre kan...
Men det er også så herlig at det ikke syns på meg, for da kan jeg faktisk prøve på å leve et så normalt liv som mulig.

Jeg er også veldig glad for at jeg fikk MS i så ung alder, skulle selvfølgelig ønske det ikke skjedde meg, men siden jeg fikk det er jeg glad jeg var ung. For barn har mye lettere for å tilpasse seg noe og finne egne metoder for å leve med en kronisk sykdom ect.
Diagnosen har gitt meg muligheten til å møte utrolig mange fantastiske mennesker, mennesker jeg ikke hadde møtt om det ikke var for MS'en. Så jeg er på mange måter takknemlig for MS'en samtidig som jeg ikke kan fordra den.

Men tross alt denne diagnosen kan føre med seg, så er jeg fornøyd med livet mitt og hvem jeg er.

Vil du lese mer om MS? Gå inn på denne linken:  http://www.ms.no/fakta-om-ms/hva-er-ms/introduksjon-til-ms


Oransje-fargen er for å markere verdens MS-dag.

 
:)
Oransje negllakk!

 

Daniel Miller

27.05.2015 kl. 19:20
Så bra du klarer å "takle" det på en god måte, se litt positivt i livet! Håper deg all vell og lykke. ha en flott kveld <3

Anine

27.05.2015 kl. 20:17
Jeg elsker denne posten! <3 Vi har alle vårt og stri med, og den eneste tingen som helbreder sjelen er positivitet <3 Noe jeg er sååå stolt og glad på dine vegne over at du har! ^^

frkvestly

27.05.2015 kl. 20:59
Anine: Åh, du er vel herlig! Alle har noe og positivitet er viktig. Det er mennesker som DEG som gjør at jeg klarer å holde meg positiv! <3

frkvestly

27.05.2015 kl. 20:59
Daniel Miller: Tusen takk :)

Hege Slettebø

28.05.2015 kl. 09:28
fine du er på bildene, og godt beskrevet, gla i deg :)

frkvestly

28.05.2015 kl. 10:37
Hege Slettebø: Tusen takk, Hege! Håper alt står bra til med deg!
Glad i deg og :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv