Første dag med ny behandling overstått!

  • 14.09.2015 - 21:57Første dag er overstått! Og jeg har ikke merket noen bivirkninger enda. *bank i bordet*

Hele behandlingen tok 5 timer, + hjerteovervåking etterpå i observasjon på 2 timer. Ligger med hjerteovervåkning under alle 5 timene med behandling og da to timer etterpå, så 7 timer tilsammen. Dette skal jeg gjøre hver dag frem til fredag.
Lemtradaen kan gi ujevn hjerterytme, så det er viktig å følge med på at det går bra.

Denne dagen har gått så sakte... Det var vel noe i all spenninga og tankene som gjorde at det føltes så lenge. Men igjen, 7 timer ER lenge.
Klarte heldigvis å få meg noen timer med søvn i løpet av behandlingen, så gikk litt tid til det.
Starter også med Solumedrol i 1 time før Lemtradabehandlingen, dette er for å redusere sjansen for infusjonsrelaterte reaksjoner. Jeg får også antihistaminer før Lemtradabehandling for å redusere en allergisk reaksjon.

Jeg har vært innom alle former for redsel, glede og spenning idag. Dette er jo ikke så rart når man skal begynne på en ny og krevende medisin.
Jeg lever i tro og håp på at dette virkelig kan være medisinen som får meg i gang igjen, så jeg kan prestere bedre på skolen, at jeg orker å begynne å trene igjen, klare å konsentrere meg bedre, bedre hukommelse (for den er ikke tilstede mer) og mest av alt at jeg har overskudd til familie, venner og kjæresten.Jeg må ta med meg positive opplevelser fra idag til imorgen og fortsette å bygge videre på dem for hver dag. Dette er en krevende medisin, og det som holder meg oppe er familien min, vennene mine, kjæresten min, positive tanker og at sykepleierene og jeg har gode samtaler i løpet av dagene. Syns det er utrolig deilig når sykepleierene setter seg ned ved bordet vedsiden av meg og vi har en samtale om alt og ingenting, det er noe man virkelig trenger i løpet av timene man ligger med behandling.

Jeg håper og tror at morgendagen blir bedre, at jeg er litt mer avslappet enn jeg har vært idag, for idag har musklene vært i spenn og nervene har tatt litt overhånd. Men det meste blir bedre dag 2, for da er jeg mer avslappet og vet hva som skal skje.

Idag kom kjæresten på besøk, og det var helt fantastisk. Trengte virkelig å se han idag, han kommer imorgen også, noe jeg gleder meg til.
Mormor kommer også på besøk imorgen og det syns jeg er så koselig!
Er veldig takknemlig for å ha et så godt nettverk rundt meg.

Ipaden er ikke helt kompis og vil ikke legge ut bilder sammen med innlegget, så får jeg ikke det til idag, så legger jeg ut et eget innlegg med bilder.


Gleder meg til hva morgendagen bringer!
Nå blir det serie og avslappning før jeg skal sove.
Blogger naturligvis mer imorgen :)

 


Tar en del piller på morgenen og kvelden for å redusere muligheter for reaksjoner.

Hjerteovervåkning!

Hjerteovervåkning!


Fått håndbok for helsepersonell ang Lemtradabehandling, men det gjelder like mye for pasientene som for helsepersonellet fikk jeg beskjed om! Kjekt å ha :)

Maren

14.09.2015 kl. 22:00
Du er kjempeflink, stå på videre. Håper du får en god natts søvn:)

frkvestly

14.09.2015 kl. 22:19
Maren: Tusen takk! :-) Og i lige måde med søvn.

Tina Marie

14.09.2015 kl. 23:35
Lykke til snupp og stå på videre :D Du er fantastisk <3

frkvestly

15.09.2015 kl. 21:33
Tina Marie: Tusen takk, Tina! <3

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits Steg 4: Legg inn koder for kategori og arkiv